Sütés sütőben – Élvezet lelkiismeret-furdalás nélkül!

A sütőben való sütés egy sokkal jobb alternatíva, mint a bő olajban való sütés fogyókúra és egészség szempontjából egyaránt. Sült íz és élvezet, káros anyagok, rengeteg extra kalória és lelkiismeret-furdalás nélkül.

Sütés sütőben – Élvezet lelkiismeret-furdalás nélkül!

A sütőben sütésben talán az a legjobb, hogy még a kedvenc rántott ételeinket is elkészíthetjük benne olaj felhasználása nélkül. Ok, egy egész picit más lesz, de csak azért, mert nem fog tocsogni a zsírban, amihez már úgy hozzászoktál. Próbáld ki, ha eddig még nem tetted, és adj időt, hogy megszokd ezt is. Gondolj csak bele mennyi olajtól, mennyi kalóriától, és mennyi káros anyagtól fogod magad megóvni, ha ezentúl a kedvenc rántott ételeidet is inkább sütőben készíted el.

Rántott ételek sütőben

  • Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
  • A szokásos módon készítsd elő és panírozd be az ételt, úgy mintha olajban akarnád kisütni.
  • A bepanírozott ételt tedd egy tepsibe és mindkét oldalát süsd 10-15 percig, míg megfelelően szép barna színt kapnak.
  • Használhatsz sütőpapírt, vagy egy kevés, kanálnyi olajat, esetleg olajspray-t az étel alá.

Mire figyelj sütéskor?

Csak egyetlen dologra kell odafigyelned, hogy ne égjen le, amit sütsz. Ha még is megégett valahol, csak egyszerűen távolítsd el az égett részeket, hisz káros anyagokat tartalmazhat. Igen még azt a pici kis égett csücsköt is!

Keresd meg kedvenc ételeidet és italaidat a kaloriaatlasz.hu kalóriatáblázatában! A kalória és egyéb tápérték adatok ellenőrzött és hiteles forrásból származnak.