Sportolás otthon

A tény az, hogy a legtöbben képtelenek arra, hogy otthon sportoljanak, mert egész egyszerűen 1-2 hét után abbahagyják. Otthon nincs meg az a motiváló erő, ami például egy edzőteremben megvan, vagy épp mindig akad valami más elfoglaltság vagy kifogás. Viszont az edzőterem hangulata, a többi ember jelenléte, esetleg egy barát, ismerős, akivel együtt edzel igencsak nagy motiváló erőt tud adni, és olyan hatást tud rád gyakorolni, hogy a választott sportot hosszútávon és sikerrel tudd művelni.

Sportolás otthon

Edzőterem

Egy közösség, a többi ember jelenléte mindig nagy hajtó erő ezért, ha módodban áll, akkor inkább mozdulj ki és az otthoni torna helyett keress egy helyi edzőtermet vagy bármilyen egyéb a közeledben lévő sportolási lehetőséget. Mindenképp érdemes olyan helyet keresni, amely vagy a lakhelyedhez közel, vagy épp a munkából, iskolából hazafelé útba esik. Egyrészt rengeteg utazási időt spórolsz meg, másrészt, ha állandóan külön időt kell fordítani az utazásra, külön kitérőt kell tenni, az bizony szintén gyorsan elveheti a kedved a rendszeres mozgástól. Ez így leírva nyilvánvalónak tűnik, de még is sokan nem gondolnak erre és csak később szembesülnek vele, hogy bizony ez is sokat számít.

Bármilyen sportot és helyet is választasz, mindig adj időt neki, hogy megszeresd. Ha már jó ideje nem sportoltál, akkor bizony a kezdeti alacsony kondíciód, a rendszeres izomláz könnyen kedved szegheti, de ne feledd, hogy ez csak átmeneti. Gondolj arra, hogy a körülötted lévők is valamikor úgy kezdték, ahogy te, de a kitartásuk meghozta az eredményt. Néhány hét, egy-két hónap és már sokkal jobban fog menni. Adj időt és ne add fel egyből az elején!

Otthon

Persze számtalan körülmény adódhat, hogy valakinek épp nincs módja eljárni edzeni. Ilyenkor nem marad más, mint az otthoni torna, amit bizony kevesen képesek csak hosszútávon végezni. Nagy akaraterő kell hozzá, hogy otthon mindig rávegyük magunkat egy kis mozgásra, hogy ne találjunk ki mindig valami más elfoglaltságot vagy kifogást, hogy most épp miért hagyjuk ki az alkalmat. Ha te még is képes vagy rá, és már jó ideje otthon tornázol egyedül, hát légy magadra büszke, mert megérdemled! Bizony nagy akaraterő és elszántság kell hozzá.

Az otthoni edzésnek tehát elsősorban az akaraterő lehet a gátja, és nem pedig a lehetőségeké. Mert bizony otthon is számtalan mozgásforma közül választhatsz. Rengeteg saját testsúlyos gyakorlat létezik, melyek mind teljes körű és hatékony otthoni edzést tesznek lehetővé, de akár igénybe vehetsz különböző eszközöket is a kézi súlyzóktól kezdve az otthoni edzőgépekig. Számtalan sporteszközzel bővítheted az otthoni eszköztárad, hogy minél jobban megdolgoztasd magad és az izmaid, aminek persze csak a hely lesz a korlátja. Érdemes körülnézned a különböző apróhirdetési portálokon, mert használtan rengeteg féle edzőfelszerelést tudsz jóval a bolti ár alatt beszerezni. De nem kell sok pénzt költeni, mert a saját testsúlyoddal és egy állítható kézi súlyzóval is már teljesen áttudod magad dolgozni jó alaposan és remek alakot tudsz magadnak formálni.

Keresd meg kedvenc ételeidet és italaidat a kaloriaatlasz.hu kalóriatáblázatában! A kalória és egyéb tápérték adatok ellenőrzött és hiteles forrásból származnak.