A nélkülözhetetlen emberi tényező a fogyásban!

Sokfélék vagyunk, de a legtöbb ember egyben egyforma, hogy a fogyókúra bizony egy kemény, embert próbáló, hosszadalmas és lemondásokat kívánó folyamat. Persze mindig mindenben akadnak kivételek, még a fogyókúrában is. Egyesek olyan szerencsés genetikával vannak megáldva, hogy bármit ehetnek gyakorlatilag képtelenek elhízni, vagy ha fel is szednek magukra pár kilót, azon nyomban lemegy róluk, amint egy kicsit is kevesebbet esznek a szokásosnál. De azért nem ez a gyakori, szóval nem vagy egyedül!

A nélkülözhetetlen emberi tényező a fogyásban!

Bárhogy is, nem csak abban egyforma a legtöbb ember, hogy nehezen tud lefogyni, hanem abban is, hogy úgy akar lefogyni, hogy ne kelljen tennie semmit se, ne kelljen lemondania a finomságokról és ne kelljen még egy kicsit se megizzadnia. Még a rendszeres sportra azért a legtöbben ilyen vagy olyan formában hajlandóak lennének, inkább az étkezési szokásokon való változtatás jelenti a fő gondot. Valóban nem egyszerű lemondani a sok finomságról, de sajnos a legfinomabb ételek általában a leghizlalóbbak és legegészségtelenebbek is egyben.

Aki fogyókúrára adja a fejét, az az első néhány körben éppen ezért egész biztosan valamilyen népszerű csodadiétával próbálkozik, amiknek a legtöbbje gyors fogyást ígér, persze rendkívül szigorú, egészségtelen és egyoldalú étrend betartását megkövetelve. A legtöbb csodadiéta azonban valójában teljesen hatástalan, a népszerűségüket pedig a háttérben működő anyagi érdekek, na és persze az emberi butaság tartják életben. Persze akad köztük egy-kettő, amikkel valóban lelehet adni néhány kilót rövidtávon, de ezek mindig csak és kizárólag rövidtávon működnek és az eredmény mindig csak átmeneti. Átmeneti azért, mert nem elég lefogyni, azt meg is kell tudni tartani. Ahhoz viszont, hogy megtartsd az elért eredményt, ahhoz az étkezésed és az életviteled tartósan kell átalakítani nem pedig átmenetileg.

Amikor sokan mindenféle csodadiétával próbálkoznak, persze sikertelenül, akkor utána még mindig nem látják be, hogy bizony, ha leszeretnének fogyni, akkor ahhoz az étkezésükön és az életvitelükön kell változtatni. Éppen ezért a következő körökben körbenéznek a csodaszerek világában. Kipróbálnak mindenféle drága fogyókúrás vackot, amik persze szintén nem fognak sikert hozni. Elköltenek egy rakás pénzt és esetleg még az egészségüket is tönkreteszik, hiszen sok fogyókúrás készítmény nem éppen egészséges. Hosszú évekig megy ez így hol valami csodadiétával, hol valami csodaszerrel próbálkozva, anélkül, hogy akár csak egy kilót is fogytak volna, vagy ha le is adtak néhány kilót, akkor mindig újra és újra vissza is hízták azt.

Akik mindig a gyors fogyást keresik, azok sosem fognak lefogyni, mert ők azok, akik megpróbálják kihagyni a sikeres fogyókúra egyenletéből a nélkülözhetetlen és legfontosabb tényezőt, azaz saját magukat.

Ha ismerős a sztori számodra és te is hasonló utat jártál be eredménytelenül, akkor itt az ideje, hogy végre elfogadd, hogy fogyni és az elért eredményeket megtartani csak az étkezésen és az életmódon való gyökeres és tartós változtatással lehet. Ha ezt elfogadod végre és nem a könnyebbik utat keresed mindenáron, akkor te is képes leszel a célod elérni, de csak akkor. Ne fusd újra és újra ugyanazon köröket.

Ha körbenézel a világban azok közt, akiknek sikerült, akik csodás alakra tettek szert, és megkérdeznéd ők hogyan csinálták, biztos lehetsz benne, hogy azt válaszolnák, hogy nem csodadiétával, nem csodaszerrel, hanem az étkezésre való következetes odafigyeléssel és rendszeres sporttal érték el. És itt most nem azokról beszélek, akik szerencsés genetikával és alakkal voltak megáldva, hanem azokról, akik egykor hasonló cipőben jártak, mint te.

Nekik is megvolt azaz időszak az életükben, amikor ők is a könnyebbik utat keresték, de aztán egy idő után belátták, hogy olyan nem létezik. Nekiálltak végre, változtattak a korábbi étkezési és életviteli szokásaikon és elérték a céljukat. Ők is és én is megtettem, tedd meg te is. Igen, még én is volt, hogy a dolog könnyebbik végét próbáltam megfogni, de végül és is beláttam, hogy ez így nem fog menni. Amint ez megtörtént, amint ezt elfogadtam, láss csodát elértem a célom és több mint 30 kilót fogytam. Ne keresd a nem létező könnyebbik utat, hanem szedd te is ráncba az étkezésed minőség és mennyiség tekintetében, kezdj sportolni rendszeresen és te is eléred a célod! Ez az egyetlen út!

Keresd meg kedvenc ételeidet és italaidat a kaloriaatlasz.hu kalóriatáblázatában! A kalória és egyéb tápérték adatok ellenőrzött és hiteles forrásból származnak.