A görögdinnye és a fogyókúra

A görögdinnye lédús, édes és finom. Különösen a nyári kánikulában esik igazán jól. De vajon, hogyan egyeztethető össze a fogyókúrával ez az édes finomság. Egyszerűen, hiszen még fél kilónyi görögdinnye is mindössze 150 kcal-t tartalmaz, ráadásul még hosszú időre el is telít, szóval nyugodt szívvel fogyaszthatod.

A görögdinnye és a fogyókúra

Bizonyára te is tapasztaltad már, hogy jelentősebb mennyiségű görögdinnye elfogyasztása után gyakrabban látogatod a mellékhelyiséget. Ez nem véletlen, hiszen vízhajtó és méregtelenítő hatású, ami még segíteni is fog abban, hogy a fogyókúra során a szervezetedben felszabaduló méreganyagoktól mihamarább megszabadulj.

A görögdinnye is jól példázza, hogy ami édes, az nem feltétlen a fogyókúra ellensége. Persze fél kilónyi görögdinnye azért már jelentősebb mennyiségű cukrot is tartalmaz, körülbelül 31 grammot, viszont egy szelet még annyit sem. A magasabb cukortartalma és a széles vitamin spektruma miatt azonban érdemesebb inkább a nap folyamán, különösen a délutáni melegben fogyasztani.

A görögdinnye egy természetes izotóniás ital. Energiával és vitaminokkal fog feltölteni, és a banánhoz hasonlóan, akár edzés előtti energizálónak is lehet használni. Ha természetes megoldást keresel az egészségre nem éppen jótékony hatású energiaitalok helyett, válaszd inkább a görögdinnyét. Csak hagyj neki kis időt, hogy lemenjen a gyomrodból, mielőtt belekezdesz az edzésbe.

Az energiaitalokra mindig rá van írva, némelyikre nagy betűkkel, hogy szív és keringési problémák esetén nem ajánlott. Hát a görögdinnyével ilyen problémáid nem lesznek. Sőt! Különösen ajánlott szív és keringési problémákkal küzdőknek. Jótékony hatással van ugyanis a magas vérnyomásra és egyéb keringési panaszokra.

Szóval szereted a görögdinnyét? Hát fogyasztd nyugodt szívvel!

Keresd meg kedvenc ételeidet és italaidat a kaloriaatlasz.hu kalóriatáblázatában! A kalória és egyéb tápérték adatok ellenőrzött és hiteles forrásból származnak.