Párolás - Ha fogyókúra, akkor párolás?

Ha a fogyókúra a célod, akkor a párolás a leginkább neked való ételkészítési eljárás. A párolás során mivel nem használunk olajat, az étel kalóriatartalma és zsírtartalma nem növekszik, és ráadásként még méreganyagokkal sem károsítjuk a szervezetünket, amik a bő olajban sütéskor az olaj hevítése során keletkeznek. A párolás során az étel kalóriatartalma alacsony marad és még a vitamintartalma sem csökken.

Párolás - Ha fogyókúra, akkor párolás?

Hogyan párolj?

Párolni bármit lehet, a zöldségeket, húsokat, halakat egyaránt. A párolást lassú tűzön végezd és használj valamilyen vastagabb aljú edényt vagy serpenyőt. Használj mindig fedőt is, hogy a párolás során keletkező gőz a fedőn lecsapódjon és visszacsorogjon. Ha nem elég az étel saját víztartalma, önts egy keveset mindig a serpenyőbe, hogy megakadályozd az étel leégését. A folyadék utánpótlásáról folyamatosan gondoskodni kell, amíg az étel el nem készül.

Zöldségek párolása

A zöldségek párolása a legegyszerűbb és leggyorsabb. A víztartalmuk magas és gyorsan megpuhulnak, de azért szükség lehet vízutánpótlásra. Tisztítsd meg őket, vágd apró kockákra ízlés szerint, majd fedővel letakarva párold őket, amíg el nem érik a számodra ideális puhaságot.

Húsok párolása

A húsok párolása lényegesen tovább tarthat a hús fajtájától és méretétől függően, akár több órát is igénybe vehet. Érdemes éppen ezért szintén nem egészben, hanem kockára vagy csíkokra vágni a párolandó húst.

Keresd meg kedvenc ételeidet és italaidat a kaloriaatlasz.hu kalóriatáblázatában! A kalória és egyéb tápérték adatok ellenőrzött és hiteles forrásból származnak.