Grillezés – Erre mindenképp figyelj oda!

Bár elsőre tökéletes és egészséges megoldásnak tűnhet, hiszen külön zsiradék felhasználása nélkül élvezhetjük a sült ételek íz világát alacsony kalóriatartalom mellett, de ha nem figyelsz oda, éppen olyan sokat árthatsz az egészségednek, sőt talán még többet is, mintha bepaníroznád az ételt, és bő olajban kisütnéd azt.

Grillezés – Erre mindenképp figyelj oda!

Mire figyelj oda grillezés során?

Grillezni szinte bármit lehet, de a grillezés során rákkeltő anyagok keletkezhetnek. Ha odafigyelsz ezekre, akkor jelentősen csökkented az ételbe és a szervezetedbe kerülő káros anyagok mennyiségét.

  • A legfontosabb, hogy az égett részeket mindig távolítsd el, és sose edd meg!
  • Inkább kisebb lángon, ill. alacsonyabb hőmérsékleten lassabban grillezz.
  • Csökkented a grillezés idejét előpárolással.
  • A húsokat érdemes bepácolni.
  • Vörös húsok helyett inkább fehér húsokat grillez.
  • Kerüljön mindig a grillrácsra vagy a tányérra zöldség és gyümölcs is, mert olyan anyagokat tartalmaznak, amik védelmet biztosítanak a káros anyagokkal szemben.
  • Ha parázs felett grillezel, használj alufóliát, mert ha a páclé vagy a zsír a parázsra csepeg, akkor rákkeltő anyagok keletkezhetnek, amik a füsttel együtt az ételbe kerülnek.

Keresd meg kedvenc ételeidet és italaidat a kaloriaatlasz.hu kalóriatáblázatában! A kalória és egyéb tápérték adatok ellenőrzött és hiteles forrásból származnak.