Gőzőlés - Extra egészség

Hasonló eljárás, mint a párolás, azzal a különbséggel, hogy itt az étel nem érintkezik a vízzel, csak az abból keletkező vízgőzzel.

Gőzőlés - Extra egészség

A gőzölést speciálisan kiképzett kétrészes, lyukacsos edényben végzik. A gőzölő edény vagy pároló edény alsó részébe a vizet, a felsőbe pedig a megtisztított és apróra vágott, esetleg egészben hagyott ételt tesszük. A hevítés során a felszálló gőz fogja megpuhítani az ételt. Fontos, hogy az ételt úgy helyezzük el a felső részen, hogy a gőz kellően átjárhassa.

A gőzölés során az étel alacsonyabb hőhatásnak van kitéve, így még kíméletesebb módon puhul meg az étel, ami által az ételek még inkább megőrzik a hasznos tápanyagokat és vitaminokat.

Keresd meg kedvenc ételeidet és italaidat a kaloriaatlasz.hu kalóriatáblázatában! A kalória és egyéb tápérték adatok ellenőrzött és hiteles forrásból származnak.