Dinsztelés - Élvezet, minimális árért!

Kétségtelen a párolás vagy gőzölés a leginkább kalóriaszegény és egészséges ételkészítési eljárások közé tartozik, de néha azért egy kicsit egyhangú lehet, és úgy érzi az ember, jó lenne feldobni valamivel, ami nem jelent akkora kalóriatöbbletet, hogy lelkiismeret furdalása legyen és több órányi extra edzéssel kelljen ledolgozni. A megoldás: dinsztelés!

Dinsztelés

A dinsztelés miatt lehet, hogy 15 perccel többet kell majd tekerned a konditeremben, de az semmi ahhoz a plusz 1-2 órához képest, amit egy bő olajban kisütött étel elfogyasztása okozna.

Mi a dinsztelés?

A dinsztelés során a zöldséget egy egészen kis forró zsiradékban megforgatjuk és megpirítjuk, mely jellegzetesen finom ízt ad az ételnek. A dinsztelés hatására a zöldség külső rostjai összehúzódnak és ezáltal az étel zamata sem vész el. A dinsztelés után, ha szükséges még egy kis plusz víz vagy más folyadék hozzáadásával ízlés szerint még tovább puhíthatjuk, ill. párolhatjuk az ételt.

Keresd meg kedvenc ételeidet és italaidat a kaloriaatlasz.hu kalóriatáblázatában! A kalória és egyéb tápérték adatok ellenőrzött és hiteles forrásból származnak.