Fogyni akarok! De hogyan? - A könnyű fogyás titka

A neten megszámlálhatatlan mennyiségű diétás módszer és tipp olvasható, amik mind látványos, gyors és biztos fogyást hirdetnek és ígérnek. Jó néhány közülük nem éppen olcsó mulatság, mert nem elég, hogy esetleg egy igencsak nehezen betartható diétát kell követni, de mellé még mindenféle méregdrága terméket is megvetetnek az emberrel. És akkor az igen csak kétes eredetű és hatású, sőt sok esetben kimondottan egészségkárosító fogyókúrás csodaszerekről ne is beszéljünk.

Fogyni akarok! De hogyan? - A könnyű fogyás titka

Most komolyan! Állj meg egy percre és gondolkozz el egy kicsit, mielőtt bármelyikbe is belekezdenél vagy befizetnél! Ha ezek a módszerek bármelyike is tényleg működne, akkor szerinted nem furcsa, hogy még mindig tele van a Föld túlsúlyos és elhízott emberekkel? Na ugye!

Még, ha valamelyik egészen véletlenül működne is, biztos lehetsz benne, hogy a szervezet számára nem lesz éppen egészséges, és az eredmény is csak átmeneti lesz. Miért?

Mert nem elég lefogyni, azt meg is kell tudni tartani. Viszont, ha korábban nem voltál képes az étkezésed ráncba szedni, akkor miért gondolod, hogy most menne. Néhány hétig könnyű egy kicsit másképpen enni és pár kilót leadni, de vajon egy életen át is tudnád azt tartani. Mert, ha megakarod tartani az elért súlyod, akkor bizony arra lesz szükség. Gondolkozz el rajta!

Ok. De akkor még is mit csináljak? Hogyan fogyjak le és hogyan tartsam meg a súlyom? Egészen egyszerűen úgy, hogy azt csinálod, mint azok, akiknek sikerült. Ha egy olyan fitt és formás embert látsz az utcán vagy akárhol, pláne egy edzőteremben, akik korábban szintén túlsúlyosak voltak, és megkérdeznéd őket hogyan érték el azt a mesés alakot, akkor szinte biztos, hogy azt válaszolnák, hogy életmódváltással és sok mozgással. Tedd te is azt!

Igen, közhely, talán a csappból is ez folyik, de ez van! Fogadd el végre, hogy fogyni egészségesen és az elért eredményeket akár egy életen át megtartani életmódváltással, rendszeres mozgással és az étkezésre való odafigyeléssel lehet. Az étkezésre való odafigyelés pedig nem azt jelenti, hogy ezentúl mindenféle ehetetlen kecskekaján kell élned. Csak azt, hogy szépen apránként, a te saját ütemedben, ahogy az neked jó és tudod tartani, fokozatosan átalakítod az étrendedet.

Alakítsd ád az étrendedet szépen lassan és iktass be egyre több mozgást az életedbe, ahogy az neked megfelel és a kilók is annak megfelelően fognak szinte maguktól lecsurogni rólad.

Nem kell küzdened, nem kell koplalnod, nem kell kínoznod magad, és még plusz pénzbe sem kerül az egész. Sportolni, akár otthon vagy az utcán is lehet, ahogy azt teszik nagyon sokan nap, mint nap. A séta, a kocogás, a bicikli, a görkorcsolya, az otthoni torna stb., mind ingyen vannak. Az egészséges étkezés sem kerül plusz pénzbe, mert csak annyit kell tenned, hogy apránként, mindig olyan ütemben, ahogy az neked jó, változtatsz valamit. Valamit, amitől mindig egy picit egészségesebb és kiegyensúlyozottabb lesz az étrended.

Le szeretnél fogyni? Meg is akarod tartani az elért eredményt? Nem akarod közben károsítani a tested? Nem akarsz egy rakás pénzt áldozni rá? És az egészet könnyedén akarod megvalósítani kínlódás nélkül?

Akkor nem kell mást tenned, csak válts életmódot! Drasztikusan hangzik, de nem az!

Mert az életmódváltás nem azt jelenti, hogy teljesen felforgatjuk az életünket és szakítunk a régivel és valami teljesen újat csinálunk mostantól. Nem! Mindig csak egy kicsit kell változtatnod valamin. Mindig csak egy kicsit, ami még kényelmesen megy, így az egész nem jár nehézséggel. Már egészen apró változások is jelentős pozitív változásokat fognak hozni neked hosszútávon, mind az egészséged, mind a külalakod tekintetében.

Ne várj, és már most gondolkozz el, hogy mi lesz az az apró változtatás, amit holnaptól másképp fogsz csinálni. Sőt! Ne várj holnapig! Már ma csinálj valami apró változtatást. Mindegy mit, bármit, amitől a mai napodat egészségesebben fejezed be, mint a tegnapit.

Például, ha csak annyit megteszel, hogy mostantól 3 kockacukor helyett kettővel iszod a reggeli kávéd, már az is egy hatalmas ugrás lesz. Egy kockacukor kb. 3 gramm, így ezzel az apró lépéssel is éves szinten több mint 1 kiló cukortól és annak káros hatásaitól óvod meg a tested.

Milyen egyszerű és apró dolog, de mégis az ilyen és ehhez hasonló egyszerű lépések sorozata fogja megadni számodra az egészséget és az álom alakot, ráadásul könnyen, kínlódás nélkül.

Keresd meg kedvenc ételeidet és italaidat a kaloriaatlasz.hu kalóriatáblázatában! A kalória és egyéb tápérték adatok ellenőrzött és hiteles forrásból származnak.