A fogyás harmadik alapszabálya - Légy türelmes!

A legtöbb ember, amikor fogyókúrára adja a fejét, akkor mindig azt keresi, hogy hogyan tudná a leghamarabb letudni az egészet, hogy aztán újra „rendesen” ehessen, és ne kelljen semmi finomságot megvonnia magától, sőt még sportot is abbahagyhassa.

A fogyás harmadik alapszabálya - Légy türelmes!

Akik ezzel a hozzáállással vágnak neki a dolognak, azok szinte biztosan kudarcra vannak ítélve, mert a fogyókúra bizony lassú dolog, amihez idő kell.

Hogy mennyi? Nos, ha úgy szeretnél lefogyni, hogy közben az izomzatodat és az egészségedet is megőrizd, akkor bizony az egészséges fogyás heti mértéke maximum 0.5-1.0 kiló lesz! Ha jelentős túlsúllyal rendelkezel, akkor az első hetekben ez több is lehet, akár 2-3 kiló is, de aztán ahogy egyre kevesebb és kevesebb lesz rajtad a fölösleg, ez lassulni fog.

Ha például te 10 kilótól szeretnél megszabadulni, akkor az egészséges heti 0.5-1.0 kilós ütemmel számolva ez 10-20 hét fogyókúrát jelent, azaz körülbelül 2-5 hónapot. Ez egyénenként eltérő lesz!

Két hónap az még jól hangzik, de öt, az nem túl sok egy kicsit? Nem! Valójában nem sok, hanem ez a természetes és egészséges ütem!

De nem fog olyan soknak tűnni, ha belegondolsz abba, hogy amikor elhíztál az sem egyik napról a másikra történt, hanem az is szépen lassan hétről hétre, hónapról hónapra, évről évre. Persze a hízás során mivel semmi erőfeszítést nem kellett megtenned, semmi jótól nem kellett megtartóztatnod magad, így az egész lassú hízási folyamat fel sem tűnt a számodra, csak a végeredmény.

A fogyás pedig nem más, mint a hízás fordítottja, amely ugyanolyan lassú ütemben fog végbemenni, mint a hízás. Tehát bármennyire is nem tetszik a dolog, ha fogyókúrára adod a fejed, akkor bizony türelmesnek kell lenned.

Jó tanács!

Mindig érdemes a hosszabbik időtartammal kalkulálnod, hiszen így nem érhet csalódás. Ha meg mégis sikerül gyorsabb ütemben haladnod a tervezettnél, akkor csak még nagyobb lesz a sikerélményed.

Keresd meg kedvenc ételeidet és italaidat a kaloriaatlasz.hu kalóriatáblázatában! A kalória és egyéb tápérték adatok ellenőrzött és hiteles forrásból származnak.