Nulla kalóriás mesterséges és természetes édesítők

Ma már rengeteg féle nulla, vagy nagyon alacsony kalóriatartalmú mesterséges és természetes édesítő kapható a piacon, de még mindig sokan nem használják őket. A bizalmatlanság oka talán az, hogy sok helyen szólnak ellenük, melyek azt mondják, hogy nem egészségesek, sőt egyes irományok egyenesen károsnak titulálják őket, főként a mesterséges változatokat.

Nulla kalóriás mesterséges és természetes édesítők

Pedig ugyanez elmondható a cukorról is, még is rengetegen fogyasztják nap, mint nap, iszonyú mennyiségben és formában, annak ellenére, hogy a cukor közvetlen és közvetett káros hatásai igencsak szembeötlőek.

A nulla kalóriás mesterséges édesítők esetében pedig elég vegyesek az álláspontok. Van amelyik ellenzi a másik meg támogatja. Nyilván ez attól is függ, hogy éppen milyen anyagi érdekek húzódnak meg a háttérben.

Hogy kinek van igaza, melyik tanulmánynak, ezt eldönteni nem lehet. Majd az idő megmutatja. Éppen ezért nem célom, hogy most azt mondjam, hogy ez vagy az a jobb vagy, hogy melyik márkát fogyaszd. Döntsön mindenki a saját maga belátása szerint. Nem áll semmilyen érdekemben egyik márkát sem támogatni.

Viszont egy biztos. A cukor magas kalóriatartalma és káros hatásai kétségtelenek. Személy szerint emiatt álltam át a mesterséges édesítőkre több mint 10 éve és azóta sincs tőlük semmi bajom, sőt fogytam 30 kilót. Persze nem csak ettől, de mindenképpen sokat segített, hiszen jelentősen tudtam csökkenteni a kalória bevitelem. Jó magam mindennap használom kávéba, teába, tejes italokba, ételekbe. Csak azt sajnálom, hogy nem álltam át rá már sokkal korábban. Az ismeretségi körömben is sokan használják őket és ők is hasonló véleményen vannak. Kipróbáltam több félét is, és nekem a folyékony változatok jöttek be. Próbáltam a természeteset is, de azt kicsit drágának találtam és mellék ízt is éreztem, ezért maradtam inkább a mesterséges változatnál. De a mellék íz is olyan, hogy emberfüggő, hiszen aminél én mellék ízt éreztem, a másik ismerősöm meg nem. Ezért is ajánlottam, hogy próbálj ki több félét, mert nem tudni, hogy neked melyik jön be. Ha nagyon bizalmatlan vagy a mesterségesekkel, akkor használj természetes változatot. A legismertebb talán a Stevia.

Véleményem szerint a cukornál minden jobb! Amióta átálltam a nulla kalóriás édesítőkre eddig csak az előnyét élveztem a cukorral szemben.

Keresd meg kedvenc ételeidet és italaidat a kaloriaatlasz.hu kalóriatáblázatában! A kalória és egyéb tápérték adatok ellenőrzött és hiteles forrásból származnak.