Csak egy kockacukor – Kis lépés neked, de hatalmas az egészségednek

Az egészség, a jó alak mind egy apró lépéssel kezdődnek. Talán nem is gondolnád, hogy milyen apróval! Rengeteg ember napja kezdődik kávéval és folytatódik még néhány csészével a nap folyamán. Sokan jól megszokott mozdulatként raknak bele minden egyes alkalommal egy-két kockacukrot is, hogy megédesítsék a napjukat egy kicsit. Ugyan, csak egy kockacukor, nem számít semmit. Pedig igenis számít!

Csak egy kockacukor – Kis lépés neked, de hatalmas az egészségednek

Egy átlagos kockacukor legalább 3 gramm, ami éves szinten kicsit több mint 1 kiló cukrot és annak közvetlen és járulékos káros hatásait jelenti neked. Elhízás, ingadozó vércukorszint, rendszeresen rád törő farkas éhség, romló fogak, stb. Két kockacukor és napi két csésze kávé már majdnem 4,5 kiló cukor éves szinten. A 4,5 kiló cukor kalóriatartalma 18 000 kcal, ami pedig 2 kiló zsír kalóriatartalmának felel meg. És ez csak egy apró dolog a sok apró dolog közül, amire az emberek nem figyelnek oda a mindennapi étkezéseik során. Ez a sok apró dolog együtt pedig több kilónyi hízást jelent minden évben. Sok ember anélkül hízik el, hogy észre sem veszi, mert évek alatt apránként kúsznak fel rájuk a kilók. Aztán egyszer csak, amikor észreveszik, azt kérdezik, hogy történt ez? Hát így!

Ha tenni szeretnél az egészségedért, ha szeretnél jobb alakot, akkor ne nagyban, hanem inkább gondolkozz kicsiben. Ne nagy dolgokban, hanem egészen apró pici, jelentéktelennek tűnő dolgokban rakj rendet az étkezésed terén, amiket egyenként nagyon könnyű lesz betartani olyannyira, hogy nem csak egy-két hétig, hanem egy egész életen át képes leszel könnyedén tartani. Ezek olyan apró dolgok, amik annyira könnyűek, hogy nem fognak neked nehézséget jelenteni, de mégis hatalmasat tehetsz vele az egészséged és a külalakod tekintetében.

Nem a nagy dolgokat kell erőltetni, amiket jó esetben csak pár hétig tudsz tartani és azt is csak nagy kínlódások árán, hanem a pici, egyszerű dolgokat kell ráncba szedned az étkezéseddel kapcsolatosan. Ez a sok pici dolog nem azonnal, hanem közép és hosszú távon fogja éreztetni a pozitív hatását, de kínlódások nélkül. Természetesen, ha több pici dologban változtatsz egyszerre, akkor azok együtt, akár már rövidtávon is jelentős eredményeket hozhatnak neked.

Tehát kezd kicsiben, mindig csak annyit változtass, amit könnyedén, jó érzéssel képes vagy tartani és a célod, az egészséged, az vágyott alakod kínlódások nélkül fogod elérni.

Keresd meg kedvenc ételeidet és italaidat a kaloriaatlasz.hu kalóriatáblázatában! A kalória és egyéb tápérték adatok ellenőrzött és hiteles forrásból származnak.